روز هفتم ماه در گاه نامۀ زرتشتیان به نام "اَمرداد" خوانده می شود که گل اسم پهلوی آن "یاس" است که در لاتین به آن می گویند:ا
"جَسمین"
The seventh (7th) Day in the Zoroastrian calendar called "Amourdad", and Pahlavi name of the flower name is " Jasmine" and the Latin name is "Fragrant Jasmine"i

کشت و استفاده
گل یاس به طور گسترده در باغ اضافه می شود و به عنوان گیاه خانه که می توان از آن لذت برد. گل یاس توسط زنان در جنوب و جنوب شرقی آسیا در موهای خود استفاده می شود. گل یاس ظریف است و تنها در شب باز می شود و ممکن است فقط در صبح زود چیده شوند، هنگامی که گلبرگ های کوچک آن بسته شده، سپس در جای خنک تا شب نگهداشته شود . گلبرگ ها بین شش و هشت شب شروع به باز شدن می شود، در زمانی که درجه حرارت کاهش می یابد.

چای یاس
چای یاس در چین، جایی که آن را به نام چای گل یاس می نامند. گل ها نیز برای چای استفاده می شود، چای گل یاس، که اغلب دارای یک پایه از چای سبز، اما گاهی اوقات پایۀ"اوولانگ" هم استفاده می شود. گل ها و چای در ماشینی که کنترل دما و رطوبت می شود با هم آمیخته می شوند. چهار ساعت طول می کشد عطر و طعم از شکوفه های گل یاس به جذب چای برود، و برای مرغوبیت بیشتر، ممکن است هفت بار این پراسس تکرار شود. از آنجا که چای رطوبت را از گل جذب کرده است، باید برای جلوگیری از فساد شدن آن باید آن را گرما داد. گل مصرف شده ممکن است از محصول نهایی حذف شود یا نشود، این گل ها به طور کامل خشک و حاوی هیچ عطر نیست. پنکه های غول پیکر برای دور کردن و حذف گلبرگ های خشک شده از برگ های چای مورد استفاده قرار می گیرد. در صورت وجود این گلبرگ ها، آنها به سادگی هیچ نشانه ای از کیفیت چای نمی باشد.

شربت یاس
فرانسوی ها برای شربت گل یاس خود شناخته شده اند که اغلب از عصاره گل یاس ساخته شده است.

روغن یاس
روغن یاس به طور معمول مورد استفاده قرار می گیرد. گل های آن یا با روش کار فشرده "آن فوراژ" (در روند ساخت عطر است که در آن چربی بی بو یا روغن جذب عطر از گل های تازه بکار برده می شود) و یا از طریق استخراج شیمیایی، استخر شده است. به علت استفاده از تعداد زیادی از گل مورد نیاز برای تولید مقدار کمی از این روغن، این روغن گران است. گل های یاس باید در شب جمع آوری شوند زیرا بعد از تاریکی بوی گل یاس قوی تر است. گل ها بر روی پارچه پنبه ای، که در روغن زیتون خیس گذاشته شده اند، برای چند روزی گذاشته می شوند و از استخراج آنها اسانس گل یاس بجا می ماند. برخی از کشورهای تولید کننده اسانس گل هند و مصر و چین و مراکش هستند.

توضیحاتی در مورد گاهشمار زرتشتی: گردآوری و نوشته از ایتاو فریدونی - حق کپی و چاپ محفوظ

گاه نامه/گاهشمار زرتشتیان با نمره (شماره) خوانده نمی شود و هفته ندارند، هر روز ماه "نام" مخصوص خود را دارد و هر ماه 30 روز است و 5 روز آخر سال هم "نام" مخصوص خودشان را دارند و هر چهار سال یکبار هم روز اضافه برای سال کبیشه دارند که نام خودش را داشته، که در اینجا شما را با روزهای ماه آشنا می کنم و همچنین نام گل ها که به این روزها بستگی دارد هم اشاره می کنم


Cultivation and uses
Widely cultivated for its flowers, jasmine is enjoyed in the garden, as a house plant, and as cut flowers. The flowers are worn by women in their hair in southern and southeast Asia. The delicate jasmine flower opens only at night and may be plucked in the morning when the tiny petals are tightly closed, then stored in a cool place until night. The petals begin to open between six and eight in the evening, as the temperature lowers

Jasmine Tea
 Jasmine tea is consumed in China, where it is called jasmine-flower tea . flowers are also used to make so-called jasmine tea, which often has a base of green tea, but sometimes an Oolong base is used. Flowers and tea are "mated" in machines that control temperature and humidity. It takes four hours or so for the tea to absorb the fragrance and flavor of the jasmine blossoms, and for the highest grades, this process may be repeated as many as seven times. Because the tea has absorbed moisture from the flowers, it must be refired to prevent spoilage. The spent flowers may or may not be removed from the final product, as the flowers are completely dry and contain no aroma. Giant fans are used to blow away and remove the petals from the denser tea leaves. If present, they simply add visual appeal and are no indication of the quality of the tea

Jasmine Syrup
The French are known for their jasmine syrup, most commonly made from an extract of jasmine flowers

Jasmine Essential Oil
 Jasmine essential oil is in common use. Its flowers are either extracted by the labour-intensive method of enfleurage (A process in making perfume in which odorless fats or oils absorb the fragrance of fresh flowers) or through chemical extraction. It is expensive due to the large number of flowers needed to produce a small amount of oil. The flowers have to be gathered at night because the odour of jasmine is more powerful after dark. The flowers are laid out on cotton cloths soaked in olive oil for several days and then extracted leaving the true jasmine essence. Some of the countries producing jasmine essential oil are India, Egypt, China and Morocco

Compilation and written by Itav Freydooni - ©® Copy Right

Zoroastrian calendar doesn't call by "numbers", they don't have weeks, every day of the month has its own "Name" and each month has 30 days, and last five days of the year has their own "Names" too. Also for Leap year they have a name for that extra name as well

Here I mention the "Name of each day" and the name of flower that bind with each day