سبزه سبز کردن - گندم - عدس - ماش و ....
در این هفته خیس کردن دانه ها برای سبز کردن سبزه را فراموش نکنید گندم را زودتر از عدس و ماش یا دانه های دیگر باید خیس کنید.
امیدوارم دست و انگشت همه سبز باشد و سبزههای زیبایی را سبز کنید، اصولا گندم سبز کردن از همه سخت تر است همیشه همراه با گندم، دانه عدس یا ماش یا ... هم سبز کنید که اگر گندم خوب و پرپشت سبز نشد اقلا دانه ی دیگری را داشته باشید که پرپشت و سبز باشد.
روش سبز کردن گندم و عدس و ماش و ..... :
باید تقریبا ۱۲ روز مانده به نوروز، گندم برای سبزه را خیس کنید (عدس و ماش را می توانید دیرتر خیس کنید و همین روش را انجام دهید)- به اندازه دلخواه مقداری گندم را درون کاسه ی شیشهای یا بلور که نور بگیرد، بریزید، درون کاسه آب بریزید تا اندازهای که روی گندمها را بپوشاند، هر روز اب کاسه را تازه کنید که نگندد.
پس از ۲ روز گندمها آغاز به جوانه زدن می کنند و باید آب کاسه را خالی کنید، گندمها را درون یک دستمال نخی مرطوب در ظرفی قرار دهید (دستمال باید همیشه مرطوب باشد). اگر به دستمال نخی دسترسی ندارید از دستمالهای آشپزخانه که آب به خودشان نگه می دارند را هم می شود استفاده کرد.
درون ظرف اصلی که می خواهید گندم را سبز کنید یک لایه پنبه قرار دهید.
پس از اینکه گندمها آغاز به ریشه زدن کردند آنها را از دستمال با احتیاط خارج کنید و درون ظرف قرار دهید و گندم ریشه زده را با احتیاط که ریشههای نشکند روی پنبه پخش کنید.
روی گندمها را دوباره با پارچه نخی بپوشانید و هر روز روی دستمال را با آب اسپری کنید که نم بگیرد نه آنقدر که گندمها در آب خیس بخورد، تا زمانی که گندمها ساقه دار شوند. وقتی گندمها ساقه نقرهای رنگ زدند پارچه را از روی آنها برداشته و ظرف را در جایی خنک و کنار منبع نوری مانند پنجره قرار دهید (از تابش مستقیم افتاب خودداری کنید)
هر روز روی گندمها را با کمی آب اسپری کنید.
در کاشت سبزه استفاده از ظروف سفالی و چینی نتیجه بهتری خواهد داشت، هر چه بلندی پنبه کمتر باشد عمر سبزه بیشتر می شود، آبی که در طی مراحل کشت سبزه استفاده می کنید باید ولرم باشد.
اگر در محیط گرم و خشک زندگی می کنید تا مرحلهای که جوانهها هنوز به یک سانتیمتری نرسیده اند از پارچه مرطوب همچنان استفاده کنید.