روز شانزدهم ماه در گاه نامۀ زرتشتیان به نام " مهر" خوانده می شود که گل اسم پهلوی آن "بنفشه" است که در لاتین به آن می گویند:ا
" Viola"
The sixteenth (16th) Day in the Zoroastrian calendar called " Mehr", and Pahlavi name of the flower name is "Vanush" and the Latin name is " Viola"i

مشخصه‌های گیاهی بنفشه
بنفشه معمولي يك گياه بسيار زيبا از خانواده وايولاسه است. تقريباً در همه محيط هاي كشت فضاي سبز كاربرد دارد. بوسيله عمليات به نژادي ارقام مختلف و بسيار متنوعي از اين گياه توليد شده و به دنيا معرفي شده است. گونه‌هایی از این گل به صورت وحشی در جنگل‌ها، صحراها و کنار جویبارها و در ایران در کوهپایه‌های البرز و شمال ایران و همچنین در جنگل‌های گرگان می‌رویند. گونه‌هایی از این گیاه نیز وجود دارد که در باغ‌ها کاشته می‌شوند و گل آن ها کم‌ پر، پر پر، بنفش سیر، بنفش روشن، سفید، زرد و آبی است.

خواص دارویی
بنفشه فرنگی یا بنفشه سه رنگ خواص یا خاصیت دارویی فراوانی دارد:ا
درمان اکزما با بنفشه فرنگی: ۲۰گرم بنفشه فرنگی خشک را در نیم لیتر آب سرد بریزید و به مدت چند دقیقه بجوشانید پس از خنک شدن صاف کنید. روزی ۳ تا ۴ فنجان به مدت چند هفته از آن بنوشید.
درمان خارش پوستی: نوشیدن جوشانده بنفشه فرنگی در درمان این مرض موثر است.
درمان رماتیسم: نوشیدن مداوم بنفشه فرنگی، کمک حال مبتلایان به رماتیسم است. درمان سرفه‌های مزمن: نوشیدن شربت بنفشه برای درمان آن مفید است.

بنفشه مرطوب، تند، سرد و اندکی تلخ است و دارای ویژگی هایی چون : ضد التهاب، خلط آور، محرک، ادرار آور (مدر)، ضد تومور، ضد رماتیسم، ملین، ضد میکروب، معرق، مسهل، تثبیت کننده دیواره مویرگ ها و تصفیه کننده خون است.
شربت تهیه شده از دم کرده آن را برای درمان سرفه می‌توان استفاده كرد. به دلیل غنی بودن از لحاظ مواد صابونی،خلط‌ آور خوبی است و باعث تقویت و استحکام خونی می‌شود. دو قاشق غذاخوری از پودر گیاه را در نیم لیتر آب جوشیده و با اضافه کردن مقداری شیر و عسل آن را مصرف می‌کنند.
دم کرده بنفشه را بعد از تغلیظ به صورت کمپرس برای درمان بیماری های پوستی می‌توان استفاده نمود. برای درمان رماتیسم می‌توان از کمپرس دم کرده گیاه بر روی موضع، روزی دوبار استفاده کرد.
از پودر گیاه و آب خمیری درست می‌شود که برای بهبودی زخمها و جراحات مفید است


انواع گونه‌‌های بنفشه
ا...۱ – بنفشه‌ شاخه‌دار: در این نوع، گل‌ها به رنگ آبی و یاسی است که از نیمه اسفند تا اردیبهشت ماه گل می‌دهد. ارتفاع این گیاه به ۲۰سانتی‌متر می‌رسد. انواعی دیگر از این گونه مانند بنفشه شاخه‌دار سفید با گل سفید، با گلی به رنگ بنفش تیره، به رنگ یاسی به دست آمده است.

ا....۲ -بنفشه معطر: گیاهی با گل‌هایی به رنگ بنفش، سفید یا آبی و عطر مطبوع که گل ریزانش از نیمه اسفند تا آخر فروردین است. از این گونه نژادی به نام گل بنفشه چهار فصل به دست آمده که تقریبا تمام سال را گل می‌کند، البته بیشتر گل ریزانش ایام بهار و بعد پاییز است.
از این قسم انواع زیر را بدست آورده‌‌اند: بنفشه معطر گل سفید،‌ بنفشه آمیرال و آولان با گل‌های بنفش مایل به ارغوانی و دم‌ بلند. بنفشه لافرانس با گل بنفش تیره براق، بنفشه لوسزار به رنگ بنفش تیره و خیلی معطر، بنفشه لوکسون با گل‌های درشت و دم‌ بلند به رنگ بنفش، بنفشه مادام آرن به رنگ بنفش تیره، بنفشه پرنسس دوگال با گل‌های درشت و پهن به رنگ آبی مایل به بنفش که فراوان‌تر از انواع دیگر گل می‌دهد. بنفشه پرنسس دو سومنت با گل سفید راه‌ راه بین جورهای (انواع) پرپرش نوعی به نام گل بنفشه پارم با گل‌های خیلی درشت پر پر به رنگ آبی کمرنگ و عطر مخصوص به خودش که بسیار مورد توجه است، وجود دارد.

ا....۳ -بنفشه فرنگی: بنفشه سه‌ رنگ که در ایران به بنفشه فرنگی معروف است. از گیاهان ماندنی است ولی آن را در ردیف گیاهان دوساله می‌کارند، بوته‌اش کوتاه و ارتفاع آن از ۲۰-۱۸ سانتی‌متر تجاوز نمی‌کند. گل‌های آن تک‌‌ تک روی بوته ظاهر می‌شود و به انواع زیبایی رنگ آمیزی شده که بسته به گونه‌های مختلف یک‌ رنگ سفید، آبی، زرد، قهوه‌ای و بنفش مایل به سیاه غالبا دو رنگ لکه لکه، حاشیه‌دار و … است.

توضیحاتی در مورد گاهشمار زرتشتی: گردآوری و نوشته از ایتاو فریدونی - حق کپی و چاپ محفوظ

گاه نامه/گاهشمار زرتشتیان با نمره (شماره) خوانده نمی شود و هفته ندارند، هر روز ماه "نام" مخصوص خود را دارد و هر ماه 30 روز است و 5 روز آخر سال هم "نام" مخصوص خودشان را دارند و هر چهار سال یکبار هم روز اضافه برای سال کبیشه دارند که نام خودش را داشته، که در اینجا شما را با روزهای ماه آشنا می کنم و همچنین نام گل ها که به این روزها بستگی دارد هم اشاره می کنم


Viola
Culinary
When newly opened, Viola flowers may be used to decorate salads or in stuffings for poultry or fish. Soufflés, cream and similar desserts can be flavoured with essence of Viola flowers. The young leaves are edible raw or cooked as a somewhat bland leaf vegetable. The flowers and leaves of the cultivar 'Rebecca', one of the Violetta violets, has a distinct vanilla flavor with hints of wintergreen that is quite delicious in salads.

A candied violet or crystallized violet is a flower, usually of Viola odorata, preserved by a coating of egg white and crystallised sugar. Alternately, hot syrup is poured over the fresh flower (or the flower is immersed in the syrup) and stirred until the sugar recrystallizes and has dried. This method is still used for rose petals and was applied to orange flowers in the past (when almonds or orange peel are treated this way they are called pralines). Candied violets are still made commercially in Toulouse, France, where they are known as violettes de Toulouse. They are used as decorating or included in aromatic desserts.
The French are also known for their violet syrup, most commonly made from an extract of violets. In the United States, this French violet syrup is used to make violet scones andmarshmallows.
Viola essence flavours the liqueurs Creme Yvette, Creme de Violette, and Parfait d'Amour. It is also used in Parma Violets confectionery.

Medicinal
The flowers, leaves and roots of various Viola species are used for medicinal purposes, being rich in vitamins A and C. They also contain a type of antioxidant called an anthocyanin.Viola flowers are also used to make an herbal tea that is used in Chinese herbal medicine. Most violas (all tested) and many plants of the Violaceae plant family containcyclotides.

Perfume
Viola odorata is used as a source for scents in the perfume industry. Violet is known to have a 'flirty' scent as its fragrance comes and goes. Ionone is present in the flowers, which turns off the ability for humans to smell the fragrant compound for moments at a time

Compilation and written by Itav Freydooni - ©® Copy Right

Zoroastrian calendar doesn't call by "numbers", they don't have weeks, every day of the month has its own "Name" and each month has 30 days, and last five days of the year has their own "Names" too. Also for Leap year they have a name for that extra name as well

Here I mention the "Name of each day" and the name of flower that bind with each day