روز دوازدهم ماه در گاه نامۀ زرتشتیان به نام "ماه" خوانده می شود که گل اسم پهلوی آن "راگوس" است که در لاتین به آن می گویند:ا
"تره فرنگی"
The twelveth (12th) Day in the Zoroastrian calendar called "Maah", and Pahlavi name of the flower name is "Ruges" and the Latin name is " Leek"i

Maah is the second day of "Nabor" in the month - "Nabor" Days is the day we should avoid killing animals and eat meat.
-- روز "ماه" دومین روز " نَبُر " در ماه می باشد- روز "نَبُر" پرهیز از کشتار و نخوردن گوشت 
http://www.facebook.com/note.php?note_id=153009281417954&id=100001428816445


تره‌فرنگی
تره‌فرنگی با طعمی بهتر و شیرین‌تر از پیاز، طعم خوراک را بدون اینکه طعم خود را قالب کند، بهتر می‌سازد. تره فرنگی از خانواده پیاز، موسیر و پیازچه است که شباهت بسیاری با پیاز‌چه دارد. تره فرنگی مانند پیازچه، پیازی کوچک و ساقه‌ای استوانه‌ای شکل و سفیدرنگ دارد که به برگ های پهن، سبز و پیچیده منتهی می‌گردد. تره فرنگی‌ها، حدود 30 سانتیمتر طول و حدود 2.5 تا 5 سانتیمتر قطر دارد. مزه‌ و طعم آن مانند موسیر اما کمی شیرین‌تر و خوش طعم‌تر است.


فواید تره‌فرنگی
تره فرنگی مانند سیر و پیاز از خانواده گیاهی به‌نام " آلیوم" می‌باشد. به دلیل یکی بودن خانواده تره‌فرنگی و سیر و پیاز،‌ دارای موادی یکسان می‌باشند که برای سلامتی مفید است. تره فرنگی کلسترول بد " ال - دی - ال" خون را کاهش می‌دهد، در حالیکه همزمان با آن کلسترول خوب "اچ - دی - ال" را نیز افزایش می‌دهند. 
کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب خون
دانشمندان مشاهده نموده‌اند که گیاهان خانواده آلیوم، کلسترول بد " ال - دی - ال" خون را کاهش می‌دهند در حالیکه همزمان با آن کلسترول خوب " اچ - دی - ال" را نیز افزایش می‌دهند. این فعالیت بسیار برای جلوگیری از پیشرفت و افزایش پلاک های خونی که منجر به گرفتگی رگ ها و بیماری های قلبی در بیماران دیابتی می‌گردد بسیار مهم می‌باشد. اگر این پلاک ها بدون توقف رشد نمایند، سبب حمله قلبی یا سکته می‌گردند. گیاهان آلیوم، حتی باعث کاهش فشار خون بالا، که عامل دیگری برای حمله قلبی و یا سکته می‌باشد، نیز می‌گردد.

تقویت سلامتی
مصرف گیاهان آلیوم، دو تا چندین دفعه در هفته، باعث کاهش ابتلاء به سرطان روده و پروستات می‌گردد. تحقیقات انجام شده بر روی تاثیر آلیوم بر سرطان ها، نشان داده است که موادی درون این خوراکی است که توانایی حفاظت از سلول های روده را در مقابل عوامل سرطان‌زا دارد.
اگر چه مواد موجود در تره فرنگی مانند مواد موجود در سیر و پیاز است، اما میزان آن ها بسیار کم است. به همین دلیل برای بدست آوردن تاثیر این مواد باید از مقدار زیادی تره فرنگی استفاده نمود. خوشبختانه طعم شیرین و ملایم آن موجب می‌شود که خوردن آن به مقدار زیاد، آسان باشد.

تثبیت قند خون
علاوه بر فایده هایی که خانواده آلیوم دارد، تره فرنگی حاوی مقدار زیادی منگنز، ویتامین "سی" و " ب 6" ، ویتامین فولات و آهن می‌باشد. ترکیب این مواد مغذی با یکدیگر باعث تثبیت قند خون می‌شود.


خواص درمانی
همچنین از خواص درمانی تره‌فرنگی این است كه فشار خون را كاهش می‌دهد و از حملات قلبی و سكته جلوگیری می‌كند. تره‌فرنگی با برگ‌هایی به رنگ سبز تیره و انتهایی سفید هستند و هر چه جوا‌ن‌تر و كوچكتر باشند، اثر درمانی بیشتری دارند.

توضیحاتی در مورد گاهشمار زرتشتی: گردآوری و نوشته از ایتاو فریدونی - حق کپی و چاپ محفوظ

گاه نامه/گاهشمار زرتشتیان با نمره (شماره) خوانده نمی شود و هفته ندارند، هر روز ماه "نام" مخصوص خود را دارد و هر ماه 30 روز است و 5 روز آخر سال هم "نام" مخصوص خودشان را دارند و هر چهار سال یکبار هم روز اضافه برای سال کبیشه دارند که نام خودش را داشته، که در اینجا شما را با روزهای ماه آشنا می کنم و همچنین نام گل ها که به این روزها بستگی دارد هم اشاره می کنم


Leek
Historical consumption
Dried specimens from archaeological sites in ancient Egypt, as well as wall carvings and drawings, led Zohary and Hopf to conclude that the leek was a part of the Egyptian diet “from at least the 2nd millennium BCE onwards.” They also allude to surviving texts that show it had been also grown in Mesopotamia from the beginning of the 2nd millennium BCE. The leek was the favorite vegetable of the Emperor Nero, who consumed it in soup or in oil, believing it beneficial to the quality of his voice

Leek History
Leeks have long been treasured in Europe and the Mediterranean. Americans have just recently jumped on the leek bandwagon
Soups may be the most popular use of leeks, but new food combinations are bringing the leek more into the gourmet limelight. Leeks are readily available year-round in most markets these days, so if you haven't yet tried cooking them at home, it's time you enjoyed their subtle, sweet flavor

Leek History
The leek, Allium porrum, is a member of the onion family, but the flavor is much more refined, subtle, and sweet than the standard onion. Thought to be native to the Mediterranean area and Asia, leeks have been cultivated for more than 3,000 years and have long been popular in Europe

European chefs call leeks "poor man's asparagus." Asparagus is actually a distant relative of the leek, residing in the same Lily family as onions

Compilation and written by Itav Freydooni - ©® Copy Right

Zoroastrian calendar doesn't call by "numbers", they don't have weeks, every day of the month has its own "Name" and each month has 30 days, and last five days of the year has their own "Names" too. Also for Leap year they have a name for that extra name as well

Here I mention the "Name of each day" and the name of flower that bind with each day